shape

بلاگ

Blog

تفاوت فین تک و استارت اپ در چیست؟
وبلاگ

19 فروردین 1404

تفاوت فین تک و استارت اپ در چیست؟

نویسنده مطلب

تیم تولید محتوای کارزان

تعداد مشاهده

69 بازدید

دیدگاه کاربران

بدون دیدگاه

وقتی صحبت از کسب و کارهای اینترنتی به میان می‌آید، دو واژه‌ی فین تک و استارت آپ بارها به گوش می‌رسند. اگرچه ممکن است در نگاه اول این دو مفهوم مشابه به نظر برسند، اما تفاوت فین تک و استارت اپ بسیار قابل توجه است. در واقع، فین تک‌ها نوع خاصی از استارت اپ‌ها هستند که در حوزه مالی فعالیت می‌کنند. در این مطلب، به بررسی دقیق‌تر تفاوت فین تک و استارت اپ می‌پردازیم و توضیح می‌دهیم که این دو دسته از کسب و کارها در چه جنبه‌هایی با یکدیگر تفاوت دارند. پس با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در این باره کسب کنید.

تفاوت فین تک و استارت اپ

وقتی صحبت از کسب و کارهای اینترنتی به میان می‌آید اولین عنوان‌هایی که افراد با آنها روبرو می‌شوند نظیر فین تک، استارت اپ‌ و … هستند. قطعا در ابتدای کار این اسامی به گوشتان آشنا می‌آیند و غریبه هستند اما بی‌شک با گذشت زمان به درک کاملی از آنها دست پیدا خواهید کرد! یکی از مواردی که حتما باید درباره آن اطلاع داشته باشید تفاوت فین تک و استارت‌ اپ است که در این مطلب در رابطه با آن صحبت می‌کنیم و اطلاعات لازم را با کمک کارشناسان مجموعه کارزان برای شما ارائه می‌دهیم؛ پس با ما همراه باشید!

 

تفاوت فین تک و استارت آپ در چیست؟

 

تفاوت فین تک و استارت اپ

اگر کمی پای صحبت‌های افراد بشینیم، متوجه خواهیم شد که اکثر آنها فین تک و استارت اپ را با هم یکی می‌دانند! این مسئله به خودی خود ثابت می‌کند که تعریف‌های نادرست یا ناقصی از این دو عنوان وجود دارد که باید تصحیح شوند.

استارت اپ‌ها در تعریفی کوتاه شامل کسب و کارهایی هستند که به تازگی شکل گرفته‌اند و با ساخت برند و پایگاه مشتریان به دنبال ارائه خدمات یا محصولات خود هستند.

فین‌ تک‌ها هم نوع ویژه‌تری از استارت اپ‌ها هستند که به شکل پیشرفته‌تری از روش‌های سنتی، اهداف خود را پیش می‌برند و شعار آنها استفاده خلاقانه از فناوری مالی است!

استارت اپ‌ها در حوزه‌های مختلفی همچون: مراقبت‌های بهداشتی، فناوری، خرده فروشی و عمده فروشی می‌توانند مشغول به فعالیت شوند.

در سمت مقابل فین تک‌ها برای ارائه خدمات مالی بر روی فناوری فوکوس می‌کنند و به دنبال این هستند که با همین فناوری، محصول ایجاد کنند یا خدمات مالی خلاقانه به مشتریان خود ارائه دهند. خدمات فین‌ تک‌ها معمولا بسیار کارآمد هستند و قیمت تمام شده آنها اقتصادی به نظر می‌آید، همچنین دسترسی به آنها برای افراد بسیار آسان‌تر است.

 

مقایسه استارت اپ‌ها و فین تک‌ها

با خواندن مطالب بالا به این نتیجه رسیدیم که فین‌ تک‌ها و استارت اپ‌ها به طور کلی با یکدیگر متفاوت هستند اما وجه تمایز‌هایی دارند که آنها را به یکدیگر مربوط می‌کند. در واقع میتوان گفت که شرکت‌های فین تک همگی شکلی از استارت اپ‌ها هستند اما همه استارت اپ‌ها فین تک به شمار نمی‌آیند. در ادامه تفاوت‌های میان این دو عنوان را به اتفاق همدیگر بررسی خواهیم کرد.

 

توجه به صنعت

اولین نکته‌ای که در مقایسه فین تک‌ها و استارت اپ‌ها به آن برمی‌خوریم تمرکز بر صنعت است. حوزه کاری استارت اپ‌ها می‌تواند مربوط به هر صنعتی از خرده فروشی گرفته تا مراقبت‌های بهداشتی باشد اما شرکت‌های فین تک با استفاده از فناوری فقط به ارائه خدمات در بخش مالی توجه دارند.

 

توجه به مسائل مالی

مورد دیگری که در مقایسه استارت اپ‌ها و فین تک‌ها وجود دارد، میزان بودجه مورد نیاز هر کدام از آنها است. شرکت‌های فین تک عموما با الزامات نظارتی بیشتری نسبت به استارت اپ‌ها روبرو می‌شوند؛ به همین دلیل برای پیشبرد اهداف خود بودجه بیشتری هم باید در نظر بگیرند. استارت اپ‌ها در مقابل سرمایه محدودتری نیاز دارند، مگر اینکه برای گسترش کسب و کار خود ایده‌های بزرگتری در سر داشته باشند!

 

توجه به فناوری‌های نوآوری شده

استفاده از فناوری‌های جدید و خلاقانه مسئله‌ای است که باید در هر کسب و کاری به آن توجه شود؛ بنابراین شرکت‌های فین تک و استارت اپ‌ها هم از این قاعده مستثنی نبوده و نیستند. تفاوت این دو عنوان در به کارگیری فناوری‌ها مربوط به محدوده استفاده آنها می‌شود. استارت اپ‌ها به دلیل تنوع صنایع خود می‌توانند از این ابزارهای جدید در هر حوزه‌ای بهره ببرند اما فین‌ تک‌ها باید از فناوری‌های جدید برای بهبود یافتن خدمات مالی خود و یا ایجاد بخش‌های جدید خدماتی کمک بگیرند.

 

 

مقایسه استارت اپ‌ها و فین تک‌ها

توجه به شیوه کسب و کار

از دیگر تفاوت‌های فین تک و استارت اپ، میتوان به شیوه کسب و کار آنها توجه داشت. فین تک‌ها به طور کلی برای ارائه خدمات مالی به مشتریان همچون پرداخت وام، پردازش پرداخت، سرمایه گذاری و دیگر موارد مشابه پا گرفته‌اند اما استارت اپ‌ها با تنوع صنایع خود می‌توانند در تمامی حوزه‌های تجاری الکترونیک تا بهبود دهی نرم افزارها را شامل شوند.

 

توجه به الزامات و مقررات

همانگونه که می‌دانیم تمرکز فین تک‌ها بر ارائه خدمات مالی است؛ بنابراین نباید تعجب کنیم که از طرف مقامات مالی برای کارکرد آنها قوانین سختگیرانه‌ای در نظر گرفته شود! استارت اپ‌ها در مقایسه با فین تک‌ها ملزم به رعایت قوانین محدودتر و آسان‌تری هستند و همین مسئله یکی از بزرگترین تفاوت‌ آنها با شرکت‌های فین تک به شمار می‌آید.

 

جمع بندی

در این مطلب در رابطه با تفاوت فین تک و استارت اپ سخن گفتیم و آنها را با یکدیگر مقایسه کردیم. به طور کلی دریافتیم که این دو کسب و کار در عین دارا بودن وجه تشابهاتی، تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند که آنها را به طور کلی از همدیگر متمایز می‌سازد. اگر به دنبال یک مجموعه توسعه نرم افزار مناسب در زمینه کسب و کارهای اینترنتی هستید، ما در شرکت کارزان می‌توانیم به یاری شما بشتابیم؛ فقط کافی است تا از طریق روش‌های زیر با ما در ارتباط باشید و چالش‌های خود را با کارشناسان مجموعه در میان بگذارید.

 

 

سوالات متداول

فین تک‌ها در چه شاخه‌هایی فعالیت می‌کنند؟

این شرکت‌ها در حوزه‌های پرداخت دیجیتال، فناوری وام دهی، مدیریت ثروت، بیمه، بلاکچین، رگ تک و تکنولوژی بانکداری باز فعالیت می‌کنند.

چند فین تک موفق ایرانی را نام ببرید؟

زرین پال، آپ، پی پینگ، جیب جت و …

چند استارت اپ موفق ایرانی نام ببرید

سنجاب پرداز، زود فود، رسپینا، زنگ آسا، دانشگام و …

bg

دیدگاه کاربران

Comments

wave
shape
تیم حرفه ای و پیشرفته ما آماده ارائه خدمات حرفه ای و درجه یک
برای کسب و کار شما در هر زمینه ای برای پیــشــرفت و رشد میباشد

پست های مرتبط

Related Posts

brands
brands
brands
brands
brands
brands
brands
brands