تفاوت فین تک و استارت اپ در چیست؟

تفاوت فین تک و استارت اپ در چیست؟

19 فروردین 1404

وقتی صحبت از کسب و کارهای اینترنتی به میان می‌آید، دو واژه‌ی فین تک و استارت آپ بارها به گوش می‌رسند. اگرچه ممکن است در نگاه اول این دو مفهوم مشابه به نظر برسند، اما تفاوت فین تک و استارت اپ بسیار قابل توجه است. در واقع، فین تک‌ها نوع خاصی از استارت اپ‌ها هستند که در حوزه مالی فعالیت می‌کنند. در این مطلب، به بررسی دقیق‌تر تفاوت فین تک و استارت اپ می‌پردازیم و توضیح می‌دهیم که این دو دسته از کسب و کارها در چه جنبه‌هایی با یکدیگر تفاوت دارند. پس با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در این باره کسب کنید.

line

تفاوت فین تک و استارت اپ

وقتی صحبت از کسب و کارهای اینترنتی به میان می‌آید اولین عنوان‌هایی که افراد با آنها روبرو می‌شوند نظیر فین تک، استارت اپ‌ و … هستند. قطعا در ابتدای کار این اسامی به گوشتان آشنا می‌آیند و غریبه هستند اما بی‌شک با گذشت زمان به درک کاملی از آنها دست پیدا خواهید کرد! یکی از مواردی که حتما باید درباره آن اطلاع داشته باشید تفاوت فین تک و استارت‌ اپ است که در این مطلب در رابطه با آن صحبت می‌کنیم و اطلاعات لازم را با کمک کارشناسان مجموعه کارزان برای شما ارائه می‌دهیم؛ پس با ما همراه باشید!

 

تفاوت فین تک و استارت آپ در چیست؟

 

تفاوت فین تک و استارت اپ

اگر کمی پای صحبت‌های افراد بشینیم، متوجه خواهیم شد که اکثر آنها فین تک و استارت اپ را با هم یکی می‌دانند! این مسئله به خودی خود ثابت می‌کند که تعریف‌های نادرست یا ناقصی از این دو عنوان وجود دارد که باید تصحیح شوند.

استارت اپ‌ها در تعریفی کوتاه شامل کسب و کارهایی هستند که به تازگی شکل گرفته‌اند و با ساخت برند و پایگاه مشتریان به دنبال ارائه خدمات یا محصولات خود هستند.

فین‌ تک‌ها هم نوع ویژه‌تری از استارت اپ‌ها هستند که به شکل پیشرفته‌تری از روش‌های سنتی، اهداف خود را پیش می‌برند و شعار آنها استفاده خلاقانه از فناوری مالی است!

استارت اپ‌ها در حوزه‌های مختلفی همچون: مراقبت‌های بهداشتی، فناوری، خرده فروشی و عمده فروشی می‌توانند مشغول به فعالیت شوند.

در سمت مقابل فین تک‌ها برای ارائه خدمات مالی بر روی فناوری فوکوس می‌کنند و به دنبال این هستند که با همین فناوری، محصول ایجاد کنند یا خدمات مالی خلاقانه به مشتریان خود ارائه دهند. خدمات فین‌ تک‌ها معمولا بسیار کارآمد هستند و قیمت تمام شده آنها اقتصادی به نظر می‌آید، همچنین دسترسی به آنها برای افراد بسیار آسان‌تر است.

 

مقایسه استارت اپ‌ها و فین تک‌ها

با خواندن مطالب بالا به این نتیجه رسیدیم که فین‌ تک‌ها و استارت اپ‌ها به طور کلی با یکدیگر متفاوت هستند اما وجه تمایز‌هایی دارند که آنها را به یکدیگر مربوط می‌کند. در واقع میتوان گفت که شرکت‌های فین تک همگی شکلی از استارت اپ‌ها هستند اما همه استارت اپ‌ها فین تک به شمار نمی‌آیند. در ادامه تفاوت‌های میان این دو عنوان را به اتفاق همدیگر بررسی خواهیم کرد.

 

توجه به صنعت

اولین نکته‌ای که در مقایسه فین تک‌ها و استارت اپ‌ها به آن برمی‌خوریم تمرکز بر صنعت است. حوزه کاری استارت اپ‌ها می‌تواند مربوط به هر صنعتی از خرده فروشی گرفته تا مراقبت‌های بهداشتی باشد اما شرکت‌های فین تک با استفاده از فناوری فقط به ارائه خدمات در بخش مالی توجه دارند.

 

توجه به مسائل مالی

مورد دیگری که در مقایسه استارت اپ‌ها و فین تک‌ها وجود دارد، میزان بودجه مورد نیاز هر کدام از آنها است. شرکت‌های فین تک عموما با الزامات نظارتی بیشتری نسبت به استارت اپ‌ها روبرو می‌شوند؛ به همین دلیل برای پیشبرد اهداف خود بودجه بیشتری هم باید در نظر بگیرند. استارت اپ‌ها در مقابل سرمایه محدودتری نیاز دارند، مگر اینکه برای گسترش کسب و کار خود ایده‌های بزرگتری در سر داشته باشند!

 

توجه به فناوری‌های نوآوری شده

استفاده از فناوری‌های جدید و خلاقانه مسئله‌ای است که باید در هر کسب و کاری به آن توجه شود؛ بنابراین شرکت‌های فین تک و استارت اپ‌ها هم از این قاعده مستثنی نبوده و نیستند. تفاوت این دو عنوان در به کارگیری فناوری‌ها مربوط به محدوده استفاده آنها می‌شود. استارت اپ‌ها به دلیل تنوع صنایع خود می‌توانند از این ابزارهای جدید در هر حوزه‌ای بهره ببرند اما فین‌ تک‌ها باید از فناوری‌های جدید برای بهبود یافتن خدمات مالی خود و یا ایجاد بخش‌های جدید خدماتی کمک بگیرند.

 

 

مقایسه استارت اپ‌ها و فین تک‌ها

توجه به شیوه کسب و کار

از دیگر تفاوت‌های فین تک و استارت اپ، میتوان به شیوه کسب و کار آنها توجه داشت. فین تک‌ها به طور کلی برای ارائه خدمات مالی به مشتریان همچون پرداخت وام، پردازش پرداخت، سرمایه گذاری و دیگر موارد مشابه پا گرفته‌اند اما استارت اپ‌ها با تنوع صنایع خود می‌توانند در تمامی حوزه‌های تجاری الکترونیک تا بهبود دهی نرم افزارها را شامل شوند.

 

توجه به الزامات و مقررات

همانگونه که می‌دانیم تمرکز فین تک‌ها بر ارائه خدمات مالی است؛ بنابراین نباید تعجب کنیم که از طرف مقامات مالی برای کارکرد آنها قوانین سختگیرانه‌ای در نظر گرفته شود! استارت اپ‌ها در مقایسه با فین تک‌ها ملزم به رعایت قوانین محدودتر و آسان‌تری هستند و همین مسئله یکی از بزرگترین تفاوت‌ آنها با شرکت‌های فین تک به شمار می‌آید.

 

جمع بندی

در این مطلب در رابطه با تفاوت فین تک و استارت اپ سخن گفتیم و آنها را با یکدیگر مقایسه کردیم. به طور کلی دریافتیم که این دو کسب و کار در عین دارا بودن وجه تشابهاتی، تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند که آنها را به طور کلی از همدیگر متمایز می‌سازد. اگر به دنبال یک مجموعه توسعه نرم افزار مناسب در زمینه کسب و کارهای اینترنتی هستید، ما در شرکت کارزان می‌توانیم به یاری شما بشتابیم؛ فقط کافی است تا از طریق روش‌های زیر با ما در ارتباط باشید و چالش‌های خود را با کارشناسان مجموعه در میان بگذارید.

 

 

فین تک‌ها در چه شاخه‌هایی فعالیت می‌کنند؟

این شرکت‌ها در حوزه‌های پرداخت دیجیتال، فناوری وام دهی، مدیریت ثروت، بیمه، بلاکچین، رگ تک و تکنولوژی بانکداری باز فعالیت می‌کنند.

چند فین تک موفق ایرانی را نام ببرید؟

زرین پال، آپ، پی پینگ، جیب جت و …

چند استارت اپ موفق ایرانی نام ببرید

سنجاب پرداز، زود فود، رسپینا، زنگ آسا، دانشگام و …

به دنبال راهکار مناسب و پروژه جدید برای کسب و کار خود هستید؟ دریافت مشاوره رایگان

دیدگاه کاربران

ارسال دیدگاه جدید

تا کنون برای این پروژه نظری ثبت نشده است

ارسال دیدگاه جدید

دیدگاه خود را برای ما ارسال کنید

مقالات مرتبط

لندينگ پيج

لندينگ پيج

وبلاگ

28 شهریور 1403

صفحه لندينگ یک صفحه وب مستقل است که به طور خاص برای کمپین های بازاریابی یا تبلیغاتی طراحی شده است، جایی که بازدیدکنندگان پس از کلیک بر روی پیوندی در یک ایمیل، یا تبلیغاتی از Google، Bing، YouTube، Facebook، Instagram، Twitter یا مکان های مشابه ديگر وارد می شوند. اين صفحه براي متقاعد کردن بازديدکننده جهت استفاده از محصول يا خدمت ايجاد شده است تا بتواند مشتري بالفعل را به بالقوه تبديل کند. برخلاف صفحات اصلی و سایر صفحات وب سايت که موارد متعددي را به کاربر ارائه مي دهند، لندينگ پيج برای یک تجربه مرور ایجاد شده است. لندينگ پيج يا صفحه فرود یک صفحه مستقل است که بر روی یک هدف م...

بیشتر بخوانید

هوش مصنوعي را کجا استفاده کنيم؟

هوش مصنوعي را کجا استفاده کنيم؟

وبلاگ

01 مهر 1403

  همانطور که الگوریتم‌های هوش مصنوعی پیچیده‌تر می‌شوند، برنامه‌های کاربردی آن‌ها گسترده تر شده و براي افراد، مشاغل و سازمان‌ها مزیت رقابتی در بازارهای مربوطه خود ايجاد مي کنند به برخی از امیدوارکننده ترین و تاثیرگذارترین کاربردهای فناوری هوش مصنوعی در صنایع مختلف نگاه اجمالي ميندازيم   آموزش در آموزش، هوش مصنوعی پلتفرم های یادگیری تطبیقی ​​را تقویت می کند که برنامه های درسی را برای هر دانش آموز بر اساس نقاط قوت و ضعف آنها شخصی سازی می کند. اکنون بسیاری از دانشگاه‌ها دوره‌های آنلاین را از طریق پورتال‌ها به کمک هوش مصنوعی و سیستم‌...

بیشتر بخوانید

وب سایت هایی که بازدید بالایی دارند

وب سایت هایی که بازدید بالایی دارند

وبلاگ

17 مرداد 1403

چه نوع وب سایت هایی تقاضای زیادی دارند وب سایت ها اهداف مختلفی را دنبال می کنند که اغلب در یکی از این سه دسته اصلی قرار می گیرند: وب سایت اطلاعاتی، وب سایت معاملاتی  و وب سایت تعاملی. هر دسته دارای ویژگی ها و عملکردهای خاص خود هستند که برای پاسخگویی به نیازهای کاربر  طراحی شده است.   وب سایت های اطلاعاتی محتوای ارزشمندی مانند مقالات، پست های وبلاگ، اخبار و منابع آموزشی را در اختیار کاربران قرار می دهند. این پلتفرم ها  موضوعات خاص یا موضوعات مورد علاقه کاربر را در اختیار کاربر قرار می دهند وب سایت های معاملاتی تراکنش های آنلاین را تسهیل می ک...

بیشتر بخوانید

بلاک چین در چه جاهایی کاربرد دارد

بلاک چین در چه جاهایی کاربرد دارد

وبلاگ

09 مرداد 1403

بلاک چین تکنولوژی پایگاه داده نوآورانه ای است که تقریباً در قلب همه ارزهای دیجیتال قرار دارد. با توزیع کپی های یکسان از یک پایگاه داده در کل شبکه، بلاک چین هک  سیستم را بسیار دشوار می کند. در حالی که در حال حاضر ارز دیجیتال محبوب ترین استفاده برای بلاک چین است، این تکنولوژی پتانسیل ارائه طیف گسترده ای از نرم افزارها را ارائه می دهد. یک بلاک چین می تواند اطلاعات مربوط به تراکنش های ارز دیجیتال، مالکیت NFT یا قراردادهای هوشمند DeFi را ثبت کند.   در حالی که هر پایگاه داده معمولی می تواند این نوع اطلاعات را ذخیره کند، بلاک چین  غیرمتمرکز  بوده و از...

بیشتر بخوانید

نرم افزارهای پرکاربرد

نرم افزارهای پرکاربرد

وبلاگ

17 مرداد 1403

نرم افزارهای پرکاربرد اصطلاح نرم افزار بسیار گسترده می باشد و به نحوی شامل همه برنامه های مرتبط به  کامپیوترها می باشد، با این حال، اگر عمیق‌تر شویم ، لایه‌های زیادی برای انواع نرم‌افزار وجود دارد. در چشم انداز کسب و کارهای  فعلی، تمایز بین ابزارهای مختلفی که می توانند چالش های سازمان ها  را حل کنند، بسیار مهم است. رقابت  سازمان‌ها را مجبور کرده است تا به شدت به محیط دیجیتال نیاز داشته باشند، به همین دلیل است که بازار جهانی نرم‌افزار انتظار رشد قوی در سال‌های آینده را دارد. طبق آمار نرم افزارهای سازمانی  بیشترین سهم را از کل بازار ن...

بیشتر بخوانید

ديتابيس به زبان ساده

ديتابيس به زبان ساده

وبلاگ

02 مهر 1403

پایگاه داده  معمولا يکي از مهمترين بخش هاي يک سيستم نرم افزاري هستند و برای ذخیره، نگهداری و دسترسی به هر نوع داده استفاده می شود. پايگاه داده ها اطلاعات افراد،مشتري  مکان ها و موارد ديگر  را جمع آوری می کنند. این اطلاعات در یک مکان جمع آوری شده است تا بتوان آنها را مشاهده و تجزیه و تحلیل کرد. پایگاه های داده را می توان به عنوان مجموعه ای سازمان یافته از اطلاعات در نظر گرفت.   پایگاه های داده برای ذخیره حجم زیادی از داده ها در یک مکان ضروری هستند. با پایگاه های داده، سازمان ها می توانند به سرعت به داده های خود دسترسی پیدا کنند، مدیریت کنند، ...

بیشتر بخوانید