بلاگ
Blog
چگونه براي موبايل خود يک نرم افزار طراحي کنيم (قسمت اول)
۱۲ اسفند ۱۴۰۲
نویسنده مطلب
تیم تولید محتوای کارزان
تعداد مشاهده
60 بازدید
دیدگاه کاربران
بدون دیدگاه
چگونه براي موبايل خود يک نرم افزار طراحي کنيم (قسمت اول)
طراحي نرم افزار مراحلي دارد که با انجام مراحل مي توانيد به يک محصول مناسب دسترسي پيدا کنيد.
- در گام اول ایده مربوط به نرم افزار خود را روی کاغذ بیاورید
طبق آماردر سال ۲۰۲۳ نزديک به ۲.۸۷ بيليون نرم افزار موبايل در گوگل پلي استور براي دانلود وجود دارد. با توجه به اين آمار مشخص است تقاضاي زيادي براي نرم افزار موبايل وجود دارد که این بازار را بسیار رقابتی می کند. بنابراین زمانی که تصمیم می گیرید یک نرم افزار برای کسب و کار خود طراحي کنید، ایده نرم افزار يعني همان مفهوم پشت نرم افزار شما، بسیار مهم می شود.
اولین مرحله از ساختن نرم افزار شما این است که بدانيد نرم افزار شما قصد دارد چه چیزی ارائه دهد:
- اهداف برنامه خود را تعیین کنید: بازار خود را مطالعه کنید و مفهومی را برای برنامه خود تعریف کنید. برای انجام این کار، پاسخ به این سوالات مفید خواهد بود:
مخاطب هدف شما کيست؟ برنامه شما باید به طور خاص طراحی شود تا به مخاطب هدف شما ارزش بیافزاید
کدام ویژگی ها بیشتر مطلوب هستند و به شما کمک می کنند تا کاربران خود را درگیر خود نگه دارید.
رقبای خود را بررسی کنید، برای طراحی خود الهام بگیرید
- آیا از اپلیکیشن خود کسب درآمد خواهید کرد؟
- طراحی اپلیکیشن خود را برنامه ریزی کنید: یک ماکت بسازید. طراحی اپلیکیشن نقشی حیاتی در ایجاد تجربه ای جذاب برای کاربران شما دارد. تحقیقات بر روی عادات خواندن وب سایت ها و تعاملات نشان داده است که تنها 500 میلی ثانیه طول می کشد تا کاربر تصمیم بگیرد که آیا روی صفحه شما بماند یا ترک کند. هنگامی که آن کاربر تصمیم می گیرد روی صفحه بماند، حدود 5 تا 10 ثانیه طول می کشد تا تصمیم بگیرد که آیا به خواندن کامل محتوا ادامه می دهد یا خیر.
عوامل اصلی تعیین کننده این تصمیم عبارتند از پیچیدگی بصری و نمونه اولیه: پیچیدگی طراحی بصری و معرف بودن یک طراحی برای یک دسته معین از وب سایت ها. به عبارت دیگر، اگر میخواهید در طراحی نرم افزار خود موفق باشید و یک تجربه کاربری عالی برای نرم افزار خود ارائه دهید، باید طراحی اپلیکیشن خود را تا حد امکان ساده و واضح نگه دارید.
در عین حال، از طرحبندیهای غیرمعمول اجتناب کنید و ظاهر و احساسی آشنا را برای نوع خاصی از نرم افزار هاي موبایل انتخاب کنید.
طراحی نرم افزار رابط کاربری UI (عناصر گرافیکی مانند آیکونها، رنگها، پسزمینه، فونتها، آرمها، تصاویر) و تجربه کاربري UX (ناوبری، سرعت بارگذاری، قابلیتها، تعداد کلیکها، پاسخدهی، زمان انتظار و پاسخ و هر گونه گزینه تعامل) را ترکیب میکند. ارائه بهترین تجربه کاربر تلفن همراه در هر شرایط و موقعیت بسيار مهم مي باشد.
طراحی رابط کاربری (UI): ظاهر و احساس یک نرم افزار نقش مهمی در موفقیت نرم افزار دارد. رابط کاربری نرم افزار هاي موبایل مجموعه ای از عناصر گرافیکی صفحه لمسی است که نحوه تعامل کاربران با نرم افزار شما را تعیین می کند. برخی از آنها منوهای ناوبری، نمادها، میانبرها و همچنین ویژگی های بازخورد (صداها، نورها، متون)، رنگ ها و فونت ها هستند. رابط کاربری باید تا حد امکان ساده باشد و در نرم افزار ثابت بماند.
تجربه کاربری (UX): دیدگاه کاربران شماست. تجربه کاربری کیفیت سفر کاربر به طور کلی است. این شامل کیفیت رابط کاربری و همچنین سایر عناصر، مانند زمان بارگذاری، ساختار نرم افزار ، محتوا، مدت زمان جستجو برای رسیدن به یک هدف یا یافتن محتوای خاصي است. این موارد به دید آنها از برند شما تأثیر خواهد گذاشت. همچنین به یاد داشته باشید که کاربران شما در حال مرور نرم افزار شما در یک صفحه نمایش کوچک هستند (طبق توصیه اپل، حدود 44 پیکسل مربع اندازه مناسبی برای لمس است.)
قانون 3 کلیک: برای ایجاد یک نرم افزار موفق، استفاده از نرم افزار خود را برای افراد آسان کنید. این بدان معناست که آن را طراحی کنید تا مجبور نباشند برای کشف آن سخت کار کنند و بدون زحمت از آن لذت ببرند. برعکس، زمانی که درک نرم افزار موبایل سخت باشد، تعامل کاربر را کاهش می دهد. قانون 3 کلیک مي گويد کاربران باید بتوانند هر اطلاعاتی را در یک وب سایت با سه کلیک ماوس پیدا کنند. قانون 3 کلیک را در ذهن داشته باشید تا یک تجربه ناوبری در نرم افزار خود طراحی کنید.
در مقاله بعدي ادامه مراحل طراحي نرم افزار موبايل را توضيح مي دهيم