بلاگ
Blog
نرم افزارهای پرکاربرد
۱۲ اسفند ۱۴۰۲
نویسنده مطلب
تیم تولید محتوای کارزان
تعداد مشاهده
56 بازدید
دیدگاه کاربران
بدون دیدگاه
نرم افزارهای پرکاربرد
نرم افزارهای پرکاربرد
اصطلاح نرم افزار بسیار گسترده می باشد و به نحوی شامل همه برنامه های مرتبط به کامپیوترها می باشد، با این حال، اگر عمیقتر شویم ، لایههای زیادی برای انواع نرمافزار وجود دارد.
در چشم انداز کسب و کارهای فعلی، تمایز بین ابزارهای مختلفی که می توانند چالش های سازمان ها را حل کنند، بسیار مهم است. رقابت سازمانها را مجبور کرده است تا به شدت به محیط دیجیتال نیاز داشته باشند، به همین دلیل است که بازار جهانی نرمافزار انتظار رشد قوی در سالهای آینده را دارد.
طبق آمار نرم افزارهای سازمانی بیشترین سهم را از کل بازار نرم افزار دارد. درآمدهای جهانی این نوع نرم افزارها در سال 2023 به بیش از 270 میلیارد دلار رسیده است، و در مرحله دوم نرم افزارهای زیرساختی قرار می گیرند.
شاید برای شما این دسته بندی ها در نرم افزارها آشنا نباشد، بنابراین، در مقاله امروز، انواع اصلی نرم افزار را خلاصه کنیم و دسته بندی های مختلفی را که نرم افزارها می توانند در آنها قرار گیرند را ارائه می دهیم. به طور خاص، ما طبقه بندی نرم افزارها را بر اساس ویژگی های زیر پوشش خواهیم داد:
وضعیت توزیع
نوع توسعه
تمرکز تکنولوژی
تمرکز کاربر نهایی
تابع
رویکرد توسعه
براساس راه حل های مبتنی بر فناوری اطلاعات دسته بندی زیر برای نرم افزارها در نظر گرفته شده است:
نرم افزار کاربردی
نرم افزار سیستمی
نرم افزار برنامه نویسی
نرم افزار درایور
در ادامه تعدادی از پرکاربردترین نرم افزار های کاربردی که در سازمان ها استفاده میشود را معرفی می کنیم:
نرم افزار مالی و حسابداری
یکی از رایج ترین نرم افزارهایی که کسب و کارها برای رشد خود استفاده می کنند، نرم افزار های مالی و حسابداری است. این نرم افزار شما را قادر می سازد تا امور مالی خود از جمله دفتر کل، حساب های پرداختی و حساب های دریافتی را مدیریت کنید. به طور معمول، سازمان ها با پیاده سازی اولیه ای از فناوری مالی و حسابداری خود شروع می کنند و سپس با تکامل نیازهایشان و رشد کسب و کارشان، فناوری های دیگری را اضافه می کنند. برخی از سیستمهای حسابداری و مالی محبوب در دنیا شامل QuickBooks و Xero هستند.
هوش تجاری (BI) نوع دیگری از نرم افزار است که می تواند برای اهداف مالی و حسابداری، به ویژه برای گزارشگیری مالی مورد استفاده قرار گیرد. با این حال، عملکرد آن فراتر از اینهاست، زیرا می تواند داده ها را از چندین سیستم یکپارچه و تجزیه و تحلیل کند. اگر سازمان شما قبلاً سیستمهای جداگانهای برای امور مالی و حسابداری، مدیریت انبار، فروش یا خدمات مشتری دارد، هوش تجاری (BI) میتواند به عنوان یک پورتال مرکزی برای جمعآوری و ادغام دادهها از این منابع مختلف عمل کند. در حالی که نرمافزار حسابداری و نرم افزار نمالی فرآیندهای مالی را خودکار میکند و گزارشهای مالی اولیه را ارائه میکند، BI امکان ادغام حجم وسیعی از دادهها را از سراسر شرکت، حتی فراتر از امور مالی و حسابداری، فراهم میکند. هوش تجاری به طور فزاینده ای در دنیای تجارت رایج است و ارزش آن را دارد که به عنوان بخشی از سازمان شما برای تحول دیجیتال در نظر گرفته شود.
نرم افزار ERP
یکی دیگر از نرم افزارهای متداول که توسط سازمانها به ویژه سازمان های متوسط و بزرگ استفاده میشود، نرمافزار ERP است. ERP مخفف عبارت Enterprise Resource Planning است و هدف آن یکپارچه سازی و ساده سازی عملکردهای مختلف در یک سازمان است. برخلاف نرم افزارهایی که بر روی یک عملکرد خاص تمرکز می کنند، نرم افزار ERP گردش کار و اتوماسیون را برای کل عملیات فراهم می کند.
نرم افزار CRM
نرم افزار CRM یکی دیگر از نرم افزارهای قدرتمند و پرکاربرد است که در بین سازمان های با رشد بالا که فروش و تسریع درآمد را در اولویت قرار می دهند بسیار محبوب می باشد. CRM مخفف عبارت Customer Relationship Management است و گاهی اوقات به آن اتوماسیون نیروی فروش نیز گفته می شود. این نرم افزار به شما اجازه می دهد تا کل فرآیند فروش را به طور خودکار انجام دهید، از تماس اولیه با مشتریان بالقوه شروع می شود و تمام فعالیت های فروش را در طول چرخه عمر مشتری در بر می گیرد. این نرم افزار به شما کمک می کند تا به طور موثر فروش خود را مدیریت کنید و تا جاییکه ممکن است لیدها (Leads) را به مشتریان واجد شرایط و پولی تبدیل کنید. نرم افزار CRM راه حل تخصصی متناسب با نیازهای فروش و خدمات مشتری را ارائه می دهد.